• Oznam ŠJ

          • Vážení rodičia, opätovne Vás upozorňujeme, že v prípade neúčasti Vášho dieťaťa na vyučovaní,  je potrebné dieťa odhlásiť zo stravy cez eskoly.sk, alebo na t.č. 0903589201. Na neodhlásený obed sa dotácia nevzťahuje a tento obed si musíte zaplatiť. 

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 23. novembra 2023 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Prihlásení žiaci súťažili v písomnej a ústnej časti s nasledujúcimi výsledkami:

            Kategória 1A:

            1. Nikola Lopatková – VII.A

            2. Nela Sabová – VII.A

            3. Klára Frajtová – VII.A

            4. Filip Reich – VII.A

            5. Filip Petrovič – VII.A

            6. Oliver Hermann – V.A

            Kategória 1B:

            1. Nikola Šimonová – VIII.A

            2. Diana Pavlíková –  VIII.A

            3. Paulína Hečková – VIII.A

            Do okresného kola postupujú:

            Nikola Lopatková - VII.A - v kategórii 1A

            Nikola Šimonová - VIII.A - v kategórii 1B

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazkám Nikolkám budeme držať palce v okresnom kole.

            Jana Hlaváčová

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          •  

            Na našej škole sa uskutočnilo dňa 17. 10. 2023 školské kolo OSJ, zúčastnili sa ho žiaci 8.A v poradí

            1. Nikola Šimonová- úspešný riešiteľ- postupuje

            2. Filip Čech

            3. Mária Horváthová

            4. Veronika Madáčová

            5. Peter Brichta

            6. Paulína Hečková

            7. Diana Pavlíková

            Úlohou žiakov bolo vypracovať online test, ďalej transfe r(pretvorenie) textu a po ňom nasledovala ústna časť.

            Zo školského kola do okresného postúpila Nikola Šimonová.

            Okresné kolo sa konalo v Trnave 15. 11. 2023, v ktorom Naša Nikolka skončila na krásnom 10. mieste z 27 súťažiacich. Všetkým účastníkom ďakujeme za reprezentáciu a blahoželáme k dosiahnutým výsledkom.

          • Výroba svietnikov

          • Naše šikovné piatačky dnes na hodine TECHNIKY vytvorili milé svietniky so zimnou tematikou. Malá ukážka našich výtvorov.

          • Bubnovačka 2023

          • TICHO DETI PRED NÁSILÍM NEOCHRÁNI!

            Dnes, 20. novembra 2023, sa konal už desiaty ročník podujatia s názvom Bubnovačka, ktorá sa koná pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a Petra Pavla, prezidenta Českej republiky.  

            Ide o podujatie k téme prevencie násilia.Nebuďme ľahostajní, násilie do našich životov nepatrí! Aj naša škola oddnes svieti na mape bubnujúcich.

            Mať sa komu zdôveriť je jedným z prvých krokov ako zdieľať zlé skúsenosti. Aby sme obetiam násilia vedeli pomôcť, je dôležité násilie identifikovať.                                                                  Žiacky parlament

          • Lampióny

          • Piatkový 17. november sme si pripomenuli netradične - lampiónovým sprievodom, ktorý prilákal veľké množstvo  detí, rodičov a občanov obce. Lampióny sme zasvietili pri základnej škole, pokračovali sme cez Klenie, okolo Vŕšku a sprievod sme zakončili za obecným úradom, kde nás čakal nachystaný teplý čaj.  

            Veríme, že sme tento rok založili milú tradíciu, ktorá bude pokračovať aj nasledujúce roky. Ďakujeme Vám za hojnú účasť a tešíme sa na nasledujúce stretnutie na vianočných trhoch, kedy privítame Mikuláša a užijeme si predvianočnú atmosféru.

          • VIANOČNÝ BAZÁR

          • Milí rodičia, žiaci!

              Dovoľujeme si Vás pozvať na tradičný Vianočný bazár, ktorý sa uskutoční v dopoludňajších hodinách dňa 8.12.2023 v Kultúrnom dome v Trstíne. Vianočnú atmosféru predaja hračiek spestrí maľovanie medovníčkov, tvorivé dielne výroby vianočných ozdôb a tradičné pečenie oblátok.

              Peňažný výťažok bude odovzdaný riaditeľstvu školy na výstavbu altánku v areáli ZŠ.  

              V mene všetkých vyučujúcich Vám zo srdca vopred ďakujeme za ochotu a podporu tejto akcie!

                                                                                                                                                       Realizačný tím

          • Výnimočné stretnutie s pravekým mužom z ľadu Ötzim a spisovateľkou pre deti Andreou Gregušovou.

          • V budove Západoslovenského múzea sa štvrtáci aktívne zapájali pri sprístupňovaní expozície prírody Malých Karpát a zažili tajomný svet ľudí z doby medenej na interaktívnej výstave „Ako sa žilo v 4. tisícročí pred Kristom v Trnave a okolí ?“.  

            V oddelení pre deti KJF na štvrtákov čakala vzácna návšteva. Spisovateľka pre deti Andrea Gregušová, s ktorou sa štvrtáci rozprávali na tému ekológia, na ktorú je zameraná jej kniha Vincent. Zaujímavé čítanie a diskusia o životnom prostredí zanechala medzi žiakmi presvedčenie, že prírodu si treba vážiť a svedomito ju chrániť.

          • Vesmírne projekty

          • Naši štvrtáci, ich rodičia a rodinní príslušníci si vyhrnuli rukávy a vyrobili takéto krásne projekty na tému VESMÍR. Veľmi pekne ďakujem rodičom a rodinným príslušníkom žiakov za príspevok v podobe materiálu a pomoc pri realizácii. Dúfam, že ste si tento špeciálny čas pri tvorení so svojimi deťmi užili.   

          • Zážitkové vyučovanie v materskej škôlke

          •   Veríte, či neveríte...

              Od začiatku októbra niektorí naši siedmaci a ôsmaci navštevujú MŠ v Trstíne a čítajú svojim malým kamarátom pred spaním. Čítanie podporuje rozvoj slovnej zásoby a fantázie. Každý deň je pre nás zážitkom čítanie pri rozžiarených očkách týchto malých ratolestí.

            Jana Petrovičová

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia!

            Dňa 15.11. 2023 /streda/ sa uskutoční rodičovské združenie - individuálny pohovor učiteľov s rodičmi - v čase od 16:00 - do 17:30 hod.v triedach ZŠ v Trstíne.

          • Nová učebňa informatiky

          • Naša škola sa môže pochváliť špičkovou modernou učebňou informatiky so 16 zásuvnými žiackymi počítačmi a hlavným serverovým počítačom pre učiteľa. Súčasťou učebne je i dotykový displej s uhlopriečkou 147 cm. Výhodou je, že ak by sme potrebovali učebňu bez počítačov, jednoduchým stlačením gombíka sa počítače zasunú a získame plnohodnotnú učebňu.

            Učebňu sa nám podarilo získať z MAS, čo je Malokarpatské partnerstvo o.z., ktoré schválilo pre Obec Trstín príspevok na vybavenie počítačovej učebne pre našu základnú školu vo výške 25.7477,57 €. Cieľom bolo zabezpečenie IKT vybavenia do učebne. Za montáž ďakujeme firme NEXINEO a RIESENIEPRESKOLY.SK.

            Nová učebňa je umiestnená na prízemí a je k dispozícii pre všetkých žiakov. Veľmi sa z tejto investície tešíme.

          • Červené maky

          • 11.11.1918 o 11 hodine a 11 minúte bol podpísaný mier vo vlakovom vozni pri meste Compiegne, čím sa na západnom fronte ukončili boje 1. svetovej vojny. Tento deň je považovaný za Deň červených makov a je venovaný pamiatke vojnových veteránov. 

            Aj my sme si uctili pamiatku padlých vojakov rozozvučaním zvonov, príhovorom starostu obce a riaditeľky školy a položením venca obetiam prvej svetovej vojny. 

          • Halloween

          • Vyučovanie môže byť niekedy aj strašidelné ...presvedčili sa o tom aj tretiaci a štvrtáci v našej škole.

          • Október - mesiac úcty k starším

          • „Veľmi starí a veľmi mladí majú niečo spoločné, čo ich oprávňuje zostať spolu sami, preto medzi starými rodičmi a vnúčatami existuje neviditeľné puto“

                                                                                                                         Elizabeth Goudge

            Žiaci III.A , IV.A a IV.B triedy si pripravili program pre starých rodičov pri príležitosti „Októbra - mesiaca úcty k starším“ Svojich starých rodičov a aj niektorých rodičov obdarili pásmom pesničiek, básničiek, vtipných dialógov a tanečného vystúpenia. Ďakujeme rodičom za pomoc pri príprave pohostenia a starým rodičom za  to, že potešili deti svojou prítomnosťou.

             

            Michaela Bottová, Kristína Rerichová, Daniela Leváková

          • Výpadok systému Edupage

          • Dobrý deň milí rodičia a žiaci,

            oznamujeme Vám nefunkčnosť čipového systému v čase od 3.11.2023 do 6.11.2023, ktorý bol spôsobený výpadkom elektrickej energie a následným zablokovaním čítačky čipov pri hlavnom vstupe.

            Chybu sme odstránili, ale tí, ktorí kontrolujete pípnutia, nevidíte piatkový odchod po 13,51 a dnešný ranný príchod.

            Ďakujeme za pochopenie

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.